torsdag 25 september 2008

Första föräldramötet

Igår var mamma på föräldramöte på förskolan, så jag och pappa fick vara hemma själv på kvällen. Mamma fick mycket information om vad vi hittar på. Här är några exempel:

* Varje dag har vi samling då vi sitter på våra platser i ringen. Om någon är borta så ser vi det direkt och är väldigt nyfikna på varför. Varje dag sjunger vi en sång om var och en av oss. Så det är kanske inte så konstigt att jag plötsligt pratar mycket om mig själv (Mia eller Mie). Fröknarna berättar också sagor med hjälp av bilder och saker och så leker vi lekar, t ex en minneslek då vi ska lista ut vilken sak de har tagit bort.

* Varannan fredag har vi sångstund i den stora gemensamma hallen på förskolan, och en gång i månaden är vi alla barn, dvs ca 150 st. Det ska visst vara en otrolig upplevelse som de rekommenderade föräldrarna att vara med på någon gång.

* Vi är ute så mycket det går. Om vädret tillåter så äter vi även lunch och mellis ute på gården. Vår gård ligger i lä och blir ofta väldigt varm. Vi promenerar ofta till lekplatser, men även till t ex bonden där vi denna veckan tittade på pumporna, och traktorerna så klart. Vi är väldigt duktiga på att gå själva så vagnarna används mer till att hålla på än att sitta i.

* Vi har en nalle som är vår maskot (avdelningen heter ju Nallen). Han fyller år den 18 oktober. Då får vi alla smyga in till Nalle där han ligger och sover och sjunga för honom och ge honom en present.

* Vi är uppdelade i tre grupper. Jag är med i Nalletrollen. Dessa grupper används när vi behöver vara lite färre som t ex när vi bakar eller pysslar, men kan även användas vid promenader.

* Varje vecka utses en mat- och fruktvärd. Den får dela ut frukt på samlingen men även följa med till köket och hämta maten. Sen får värden presentera maten för de andra. Alla kan vara värd, oavsett ålder. Vi är väldigt stolta när vi blir utsedda. Vem som blir veckan värd lottas genom att vi drar en "mask" där namnet står. Sen sätts masken upp på ett pappersäpple som hänger på väggen.

* Förskolan har ett förskoleråd där allmänna frågor om förskolan diskuteras. Mamma ska vara med i det rådet.


Alla föräldrarna fick sen rita sitt självporträtt. Sen ska visst vi också göra det. Enligt mamma blev det inte så bra. Men det kommer nog ändå vara mer likt än det jag kan åstadkomma.

Mamma tyckte det var kul att träffa de andra föräldrarna. Hon berättade för Oskars pappa att jag pratar mycket om honom, och hans pappa berättade att Oskar också älskar bilar. Men det visste jag ju redan. Fröknarna hade tagit foto på oss när vi lekte, sov och åt och dessa visade de upp i ett bildspel på datorn. Mamma tyckte det var roligt att se och ska undersöka om man kan få bilderna där jag är med.

Inga kommentarer: