torsdag 5 november 2009

Senaste nytt

Det händer inte så mycket på bloggen och det har ju att göra med att mamma, och pappa, är sjuka. I måndags fick mamma nässelutslag och 40 graders feber. Så i tisdags var hon på sitt tredje läkarbesök på två veckor och nu konstaterade man lunginflammation men man tog även prov för influensan. Fyra veckors hosta har till slut satt sig på lungorna. Hon fick antibiotika med sig hem. På onsdagen hade nässelutslagen spridit sig till ansiktet och då blev det ett nytt besök hos läkaren. Nu fick hon remiss till hudkliniken samt en första kortisondos och antihistamin. Så idag har hon varit på hudmottagningen. Där kollade de på utslagen som redan blivit mycket bättre, skrev ut kortisonsalva och tog hudprov. Där fick hon också veta att proven visade att hon inte har influensa. Hon är mycket piggare idag så antibiotikan verkar göra sitt. Men hostan är fortfarande jobbig och det känns i lungorna när hon anstränger sig.

Pappa blev sjuk under natten till tisdagen. Han fick först hög feber precis som mamma men sen har den lugnat sig. Han har haft huvudvärk, muskelvärk och ont i halsen, men de tror inte heller att det är influensa. Får en det i familjen så får alla det som inte är vaccinerade.

Jag har fått vara på dagis eftersom influensan inte var konstaterad. Men jag har blivit hämtad och lämnad utanför dörren. Det har varit lite konstigt att mamma inte har fått gå in. Men imorgon får hon det igen. Skönt.

3 kommentarer:

Anette sa...

Vilken tur att du har hållit dig frisk Emilia men väldigt synd om mamma och pappa. Hoppas att de nu snart blir friska så vi kan träffas och leka. Stor kram från Anette

Anonym sa...

Hoppas att ni blir bra nu när du har fått antibiotika.
Krya på er / Birgitta

Janeth och Thyra sa...

STORA KRYA PÅ ER KRAMAR FRÅN OSS!!!