lördag 14 november 2009

Mamma på akuten

När mamma vaknade igår så trodde hon att hon skulle till Janeth på kvällen och julpyssla. Visst, hostan var ju kvar och hon visste att hon skulle bli trött, men hon trodde ändå att det skulle gå. Men klockan 16 fick hon plötsligt frossa och blev jättetrött. Det visade sig att hon hade 39 grader i feber, igen! Hon kände inte för att vänta till på måndag med att få ny antibiotika så hon ringde jourvårdcentralen.

Jag och pappa körde dit henne och de tog prover. Mamma har ganska ont i höger sida efter fem veckors hosta. Men värk i lungan och lite feber kan även vara en propp i lungan, och det ville läkaren utesluta. Så mamma fick remiss till akuten.

Klockan var 20.00 när vi lämnade av mamma på sjukhuset. Sen åkte vi hem. Mamma fick snabbt komma in och de tog prover igen, men sen gick det långsamt. 22.30 fick hon träffa en läkare och lite över midnatt var det dags för lungröntgen. Som tur var visade röntgen att hon inte har någon propp, men det syntes tydligt att hon fortfarande har lunginflammation. Den första antibiotikan hon fick för en och en halv vecka sen har alltså inte hjälpt. Så nu har hon fått ny medicin.

Klockan halv tre kom hon hem med taxi. Klockan sex vaknade jag. Jag gick med på att ligga och gosa lite i mamma och pappas säng men sen ville jag ha frukost. Det ville mamma med för hon hade inte hunnit äta kvällsmat ordentligt igår. Men sen gick hon och lade sig igen och sov gott några timmar.

Inga kommentarer: