tisdag 12 juli 2011

Elias 4 månader

Igår fyllde Elias 4 månader, och plötsligt är han inte den lilla bebisen längre. Och då menar jag inte bara längden, som i och för sig närmar sig 70 cm. Han kan numera med lätthet rulla från rygg till mage, vilket han gör nästan direkt om man lägger honom på rygg. Han kan ligga ett tag nu och leka med sina leksaker eller titta på vad vi andra gör. När han ligger på mage så kan han snurra runt så att han plötsligt tittar åt ett annat håll. Han drar upp benen och försöker komma framåt. Ibland lyckas han lite och en gång tryckte han sig baklänges.

I fredags fick han smaka gröt för första gången och han tycker det är riktigt gott. Att dricka ur flaska har han inte fått kläm på än, han bara tuggar på nappen och blir arg efter en stund.

Elias har varit gnälligare den senaste tiden, sovit oroligt och mycket mindre på dagen. Eftersom han har saglat mycket och det har sett ut som om det har kliat i munnen så har vi misstänkt att det kunde vara en tand på gång. Och idag dök den upp i nederkäken. Hoppas det gör att han blir lugnare snart.

Inga kommentarer: