måndag 13 augusti 2012

Elias 17 månader


I lördags blev Elias 17 månader och i morgon så är det dags för inskolning på dagis. Det ska bli spännande att se hur han kommer att trivas och hur han kommer att utvecklas framöver. 

Det är fortfarande bilar och bollar som är de stora intressena, vilket märkt på hans ordförråd. Orden bil och boll (eller bollboll) sägs enormt många gånger per dag. Men de blandas mer och mer upp av andra. tol (stol) är nog den senaste nyheten. Övriga ord jag kan komma på är mamma, pappa, ia (Emilia), ea (Linnea), tittut, ja, dä (där), pa (lampa), ba (napp), namnam, kaka (kaka eller kex) och ta/tak (tack). Han är väldigt bra på att härma vad vi säger och kan ibland säga ett ord efter oss, men sen använder han inte det själv. Han förstår väldigt många ord och  nickar och skakar ofta på huvudet till svar på frågor.

Nästan allt som har hjul är intressant. Det gäller även Emilias dockvagn som han gärna kör omkring med. Men även dockan får sig en kram ibland. Elias tycker om musik och dans. Han känner ingen musik som han har hört många gånger och dansar gärna med. Han vill gärna spela piano eller på sin synth.

Att leka med vatten är också väldigt kul. Ofta vill han stå vid vasken och hälla vatten från en mugg till en annan. Och ska vi vattna i trädgården så vill såklart han också ha en vattenkanna. På stranden i sommar har han varit den största badaren och där bryr han sig inte om han stänker vatten på sig själv i ansiktet.

Rutschkanor är det roligaste som finns på en lekplats och han har blivit riktigt duktig på att klättra upp och åka själv. På kanan i trädgården åker han både med fötterna eller huvudet först, och på mage eller rygg.

15 tänder har nu dykt upp. Längden har vi inte koll på men runt 86 cm borde den ligga. Elias har inte ro att äta några större mängder, samtidigt som han rör på sig väldigt mycket, så vikten rör sig inte mycket uppåt. Ca 11 kg stannar vågen på.

Inga kommentarer: