tisdag 20 mars 2012

En jobbig vecka

Imorgon är det en vecka sen den jobbigaste veckan på länge började. Men det började bra med en kombinerad 1- och 5-årskontroll. Emilia var jätteduktig och klarade alla test BVC-Mari kom med. Elias visade upp sina färdigheter i klättring. Emilia hade blivit 114.5 cm lång och Elias närmar sig på 81.5.cm.

Båda två blev vaccinerade. Elias fick 39 graders feber på natten och var väldigt orolig i kroppen. När jag lämnade Emilia på dagis dagen efter så sa de att 99% får feber under dagen, och lagom till lunch var det dags att hämta hem henne. Elias åt ingenting under torsdagen utan det gick bara ner lite vatten och lite smoothie.

Emilia var bra igen på fredagen så hon reagerade normalt efter en vaccination. Elias däremot hade 38.5 i feber på fredagen och 38.0 på lördagen. Han fortsatte att vara trött och orolig och åt inte särskilt mycket. Men på natten gick det i alla fall ner välling. Vi trodde dock att det gick på rätt håll men natten till söndagen fick han plötsligt 40 graders feber. Vi var oroliga för att han hade reagerat extremt på vaccinationen och fick en läkartid på vårdcentralen. Där sa de dock att han hade ont i öron och hals och att förkylningen kan ha gjort att han reagerade starkare på vaccinet. Även natten till måndagen hade han 40 graders feber. Natten till idag var riktigt jobbig med massor av gallskrik, och Fredrik och jag turades om att sova i soffan med honom. Idag tisdag låg febern på 38.6 och ikväll upptäckte vi att han fått röda utslag på mage, rygg, armar och ansikte. Var ska detta sluta? Jag hann inte ge honom välling ikväll innan han slocknade på min axel.

Inga kommentarer: