söndag 11 mars 2012

Elias 1 år!

Idag fyllde Elias ett år. Oj vad detta året har gått fort. I morse fick han presenter från oss. Emilia hade ritat piraten Jack Sparrow till honom i kortet.

En av presenterna innehöll en buss med figurer.

Han fick ett släp till sin Bobby car av farfar och vi hann med en liten testtur.

Till fikat bjöds det på glasstårta, ostsmörgås och en 1-årig pajas.


Elias är nu verkligen ingen bebis längre, utan en liten kille som går omkring med säkra steg, och som klättrar där han kommer åt. Han snackar allt mer och man kan ibland urskilja ord som pa (pappa eller lampa), titta, dä (där) och böll (boll). Mamma säger han stup i kvarten, både när han menar just mamma, men även om han bara vill något. Då kan han även säga mä. Han förstår en hel del och säger man att vi ska byta blöja så går han till badrummet. Säger man något om dammsugaren så vill han öppna städskåpet och han vet även var tvättmaskinen finns. Igår bad Annika honom att hämta sin vattenmugg som stod en bit bort och det gjorde han och gav den till Annika.

Elias är fortfarande väldigt mammig även om det går bättre här hemma. Men om man är borta får mamma inte gå för långt ifrån honom, och om någon främmande pratar med honom och tittar på honom för länge så börjar han lätt att gråta. Han måste få en stund på sig för att kolla in allt och alla.

Elias har betydligt mer humör än sin storasyster och om han inte får som han vill så kan han kasta en sak eller slänga sig själv bakåt. Men det går ofta fort över.

Elias tycker om nästan all mat och speciellt den mat som han kan äta själv med händerna. Några gånger har han lyckats få upp mat med skeden och föra den till munnen. När han märker att han ska få något gott, som t ex ost, så ser han så lycklig ut, gungar med hela kroppen och fnittrar högt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis lille Elias på 1-årsdagen!!
Ringde till dig men du var inte hemma:( Såg att ni hade det roligt igår hos kusinerna och att du fick många presenter både igår och idag. Vi kommer snart ner och grattar dig, hälsa storasyster, mamma och pappa.
Kramar till er alla.
Lasse & Birgitta