lördag 5 oktober 2013

Sjukhusbesök

Natten till måndagen vaknar Annika av att Elias ropar. Hon gick som vanligt upp och stoppade om honom igen. När hon sen reser sig upp igen så känner hon sig yr, och sen svimmar hon. Fredrik vaknade av smällen då hon slog i huvudet. Han förstod inte vad det var som hade orsakat smällen, men efter ett tag så hörde han Annika som började vakna till. Annika själv undrade varför hon satt och sov på golvet.

Annika tog sig in till sängen, där hon hann sätta sig på sängkanten och säga till Fredrik att hon inte mådde bra, innan hon svimmade ännu en gång och ramlade framåt. Denna gången slog hon i pannan. Fredrik hjälpte henne upp. Nu började Annika må illa och kräktes. Mitt i detta svimmade hon kort av ännu en gång. Sen låg hon i sängen och det snurrade runt.

Till slut lugnade det sig och hon kunde somna ett tag. Hon försökte nån gång att gå på toaletten men hon kunde inte resa sig upp pga yrseln. På morgonen hade det lugnat sig men hon var trött, lätt illamående och yr. Hon ringde resebolagets servicetelefon och de skaffade snabbt dit en läkare. Han tog lite tester men ville att hon skulle åka vidare till sjukhuset. Efter som vi turligt nog hade köpt den extra reseförsäkringen så kom det snabbt en ambulans och körde henne och Fredrik till ett privat sjukhus (Birgitta och Lasse passade barnen, tusen tack för det :-) ). Här fanns tolkar som pratade svenska, väldigt skönt. Man kan svimma och kräkas av vätskebrist, men de tyckte att Annika var för ung för att svimma flera gången i följd. Så i snabb takt så gjorde de en datortomografi på hjärnan, en hjärt/lung-röntgen och ekg. Allt såg bra ut men den ville ändå behålla henne där ett dygn för övervakning och för att kunna göra om testerna ett dygn senare. Så Fredrik åkte tillbaka till hotellet och Annika fick dela rum med en trevlig brittisk kvinna.

Dagen efter kom en annan läkare vid ronden. Nu var det inte tal om att göra om samma tester. Han ville istället göra en hjärtultraljud och låta Annika gå fram och tillbaka i korridoren för att se så hon inte svimmade igen. Sen kunde hon kanske åka hem dagen efter. Men, efter ett samtal med Fredrik, så beslöt Annika sig för att skriva ut sig själv och säga nej till detta. Nu hade hon fått dropp, dryck och mat och kände sig för bra för att vara kvar ännu ett dygn. Vi började misstänka att de försökte tjäna extra pengar på försäkringen. Så på eftermiddagen på tisdagen kom Annika tillbaka till hotellet.

Inga kommentarer: