söndag 11 december 2011

Elias 9 månader

Tänk så stor man ändå är när man är nio månader. Nu har Elias verkligen en egen vilja och låter oss veta om det är något han inte tycker om, men han skrattar även gott åt allt som är roligt.

Stabiliteten blir allt bättre och han vågar nu släppa taget lite och bara hålla oss i en hand när han ska gå. Men det är fortfarande säkrast att hålla i två händer, och det är roligast också eftersom han kan springa då. Det blir många varv i huset för att gå är det bästa som finns. Kan man kombinera det med att gå uppför trappan då leker verkligen livet.

Man kan börja ana lite ord nu. Förutom mama och pa så pekar han på saker och säger dä, och när man vinkar och säger hej så vinkar han tillbaka och säger he. Han säger också tittaa ibland.

Idag satt vi för första gången och läste en bok och han tittade intressant. Han hjälper gärna till och bläddrar både framåt och bakåt. Vi läste om Byggare Bob och han pekade och sa dä.

Idag tog han också för första gången saker från en korg och lade ner dem i en annan låda. Annars är bollar och hjul några favoriter. Att tugga på klossar är också roligt och favoritbuset är att dra ner toalettpapper från rullen.

Inga kommentarer: