söndag 11 september 2011

Elias 6 månader



Vid sex månaders ålder är Elias en liten person som tar allt mer plats i familjen. Han kan nu sitta stadigt utan stöd. Han går allt oftare upp på alla fyra och står och gungar lite, och idag tog han sitt första "krypsteg" då han lyckades flytta knät en bit och fortfarande stå kvar på alla fyra. Annars är det fortfarande ålning som gäller och det i allt högre fart. Trösklar utgör inga hinder längre så han tar sig själv från vardagsrummet och ut till oss i köket.

Elias har nu fyra tänder. De två i överkäken är inte de i mitten utan han ser ut som en liten Dracula. Men det är nog inte många dagar kvar innan de två i mitten också dyker upp. Han äter allt mer vanlig mat och han har även börjat dricka välling. Ikväll var det första kvällen som han inte ammades vid nattningen. Tyvärr gör inte maten att han sover gott på natten, utan han vaknar flera gånger och vill gärna äta minst två gånger. Men det är nog både ett behov av trygghet och värk från tänderna som orsakar det.

Elias låter också allt mer. Han gör allt mer olika ljud och konverserar verkligen med oss. Tyvärr övar han även på att skrika väldigt högt. Det behöver inte vara av ilska utan det kan vara av glädje och upphetsning. Vi hoppas att det inte ska vara något långvarigt.

Elias och Emilia har börjat leka med varandra. Båda tycker det är jättekul när Elias jagar efter Emilia och de skrattar högt. Elias tycker om att ta fast våra fötter och är man inte försiktig så kan man få sig ett bett.

Inga kommentarer: